Over Arnaud

Arnaud Rosdorff kreeg zijn pianolessen van Daniel van Zweden en Gerhard Hengeveld. In 1987, inmiddels winnaar van diverse jeugd-concoursen, werd hij toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij studeerde bij Jan Wijn en Danielle Dechenne. In 1992 behaalde hij zijn diploma ‘Docerend Musicus’ en in 1994 nam hij deel aan een Chopin Masterclass bij de Poolse pianiste Barbara Grajewska. In 1996 behaalde hij zijn diploma ‘Uitvoerend Musicus’ bij de Roemeense pianist/componist Alexander Hrisanide.

Orkestervaring deed hij op als assistent-dirigent bij het Coda Jeugd-orkest, hij maakte hiermee een tournee door Italie. Ook speelde Arnaud in verschillende beroepsorkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Opera Spanga.

Pianoles

Graag kom ik bij u aan huis voor het geven van pianoles aan jong en oud. Mijn werkgebied ligt tot een straal van 30 km rondom Amsterdam. Ik geef graag les aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Het is heel inspirerend om te zien dat de leerlingen zich ontwikkelen en met plezier muziek maken!

In de pianoles leer je spelenderwijs de diverse muziekstijlen en technieken. Het lesmateriaal wordt aangepast aan het niveau en de muzikale voorkeur van de cursist. De lessen kunnen zowel privé als in groepsverband gevolgd worden en staan open voor kinderen en volwassenen op alle niveaus, van beginnend tot gevorderd.

Kennismaken met verschillende muziekstijlen, het eigen maken van een goede manier van studeren en een stukje theorie zijn erg belangrijk. Een keer per jaar is er de mogelijkheid jezelf te presenteren op een informeel leerlingenconcert.

Voor zowel ouders als leerlingen kan het handig zijn als de pianolessen gewoon aan huis gegeven worden. Naast het voordeel van les krijgen op de eigen, vertrouwde piano moeten veel ouders al genoeg van hot naar her rijden om hun kinderen op tijd op hun clubjes te krijgen. Ik kan als docent aan huis komen, wat veel stress scheelt.

Uitsluitend dinsdag en woensdag ben ik actief in De Ronde Venen, Uithoorn en Aalsmeer/Oosteinde.

Tarieven

  • Jeugd ( t/m 21 jaar) : 30 minuten per week €119,- per maand (sept t/m juni)
  • Volwassenen : 30 minuten per week, prijs op aanvraag

Voor afwijkende tijden of lessen op maat neem dan gerust contact met mij op.

Directie

Arnaud heeft een ruime ervaring in het begeleiden van diverse zangkoren en diverse muziekformaties.

Op dit moment dirigeert Arnaud diverse zangkoren en is hij 1e dirigent bij de Vinkeveense Accordeon vereniging Con Amore.

Repetitor

Arnaud is vaste repetitor bij Koor Meneer de Wit, het Artikoor en het Hoofstadskoor Amsterdam 

Ervaring als pianist en repetitor met onder andere de volgende werken:

Cantique de Jean RacineG. Fauré
Carmina BuranaC. Orff 
Davide PenitenteW.A. Mozart
Dido and Aeneas  H. Purcell
Die SchöpfungJ. Haydn
Ein Deutsches RequiemJ. Brahms
GloriaA. Vivaldi
GloriaF. Poulenc
Il tritticoG. Puccini
Johannes PassionJ.S. Bach
King ArthurH. Purcell
Les DjinnsG. Fauré
Liebeslieder Walzer opus 52J. Brahms
Matthäus PassionJ.S. Bach
Messa di GloriaG. Puccini
Messe de RequiemG. Fauré
Petite Messe SolenelleG. Rossini
PsalmensymphonieI. Stravinsky
Rejoice in the LambB. Britten
RequiemM. Duruflé
RequiemL. Cherubini
RequiemW.A. Mozart
Saint NicolasB. Britten 
Stabat MaterF. Poulenc